Home  »  Gemeenteleven  »  Jeugd Club 12-
Club 12-

Beste jongens en meisjes,

De afgelopen keer heeft juf Adriana het Bijbelverhaal verteld over wie we moeten liefhebben....onze naasten. Er komt een geleerde man naar de Heere Jezus toe en hij vraagt aan de Heere: 'wie is mijn naaste?' Dat betekent: wie moet ik liefhebben? Welke mensen moet ik helpen? Wat zal Jezus zeggen? 'Een Joodse man is alleen op reis. Plotseling springen er rovers op de weg. Ze grijpen de man vast, trekken zijn kleren uit en slaan hem neer. Dan pakken ze zijn geld af en rennen weg. De man blijft halfdood liggen. Wie zal hem helpen? Gelukkig, er komt een priester aan! Priesters zijn knechten van God. Zij werken altijd in de tempel, in het huis van God. Maar als de priester de gewonde man ziet liggen, loopt hij met een boog om hem heen.

Even later loopt er een Leviet langs. Dat is ook een knecht van God. Levieten helpen altijd de priesters in de tempel. Zal de Leviet hem willen helpen? Maar nee, ook hij laat de man gewoon liggen. Hij loopt snel door.

Dan komt er een Samaritaan langs. Dat is iemand van een ander volk. Joden en Samaritanen hebben een hekel aan elkaar. Maar de Samaritaan ziet de Joodse man liggen en hij krijgt medelijden. Hij begrijpt wat er is gebeurd. Deze man is overvallen en gewond. Hij moet worden geholpen.

Zonder verder na te denken stapt hij van zijn ezel. Voorzichtig maakt hij de wonden schoon, giet er olie en wijn over en bindt er doeken om. Dan brengt hij de gewonde man naar een herberg. "Zorg goed voor hem", zegt hij tegen de baas van de herberg. "Ik zal alles betalen."'

Jezus kijkt de geleerde man aan. 'Wie van de drie heeft nu van de ander gehouden?' vraagt hij. Dat is geen moeilijke  vraag.'Die laatste van de drie natuurlijk', zegt de geleerde man. 'Want die heeft hem geholpen.' Jezus knikt. 'Zo is het. Ga naar huis en doe voortaan net zo. Help iedereen die in nood is, je vriend, maar ook je vijand. Hou van iedereen!'

Daarna hebben jullie met elkaar van een tikje saai plantenpotje een hip plantenpotje gemaakt en er een leuk plantje in gezet met vrolijke lente-accessoires. Het zag er gaaf uit!

De volgende keer dat er weer kinderclub is, is op zaterdag 7 april aanstaande. Daarna duurt het weer een hele periode (september - oktober 2018) voordat er weer club is.

 

Hartelijke groet,

Juf José en juf Martha

 

De 12- jeugdclub, beter bekend als zaterdagmiddagclub, is bestemd voor alle kinderen tussen de 4 en de 12 jaar.

In het seizoen van oktober tot en met april houden wij gemiddeld één keer in de vier weken club op zaterdagmiddag van 14:00 - 16:00 uur.

Op de club beginnen wij met gebed en lezen een verhaal uit een kinderbijbel. Aansluitend zingen we een bijpassende psalm(en).

Mocht je een instrument bespelen: neem deze mee!

Na het zingen drinken we wat met wat lekkers erbij. Na deze pauze gaan we een (creatieve) activiteit doen

We starten het seizoen in oktober, we sluiten het seizoen af met het kinderappel, georganiseerd door de HHJO.