Home  »  Gemeenteleven  »  Jeugd Club 12+
Club 12+

 

Leuk dat jullie ons ook op deze site gevonden hebben!

Neem regelmatig een kijkje, want we hopen hier ook af en toe foto’s te plaatsen.

Op de 12+-club zijn alle jongens en meiden uit de gemeente tussen de 12 en 16 jaar oud van harte welkom! Je mag ook altijd een vriend of vriendin meenemen.

 

Als 12+ club komen we ongeveer 1 keer in de 3 weken op vrijdagavond bij elkaar in “de Bron”. Even voor half acht beginnen we gezellig met een "koffie-thee-fris-leuter-inloop-klets-kwartiertje".

Daarna openen we de avond met zingen, Bijbellezen en gebed en vervolgens gaan we ons met elkaar verdiepen in een Bijbelgedeelte of een bepaald onderwerp.

De onderwerpen die aan bod komen zijn divers en actueel en de jongeren zelf mogen hierover meedenken. Tijdens de inleiding en gesprekken komen onze meningen en gedachten aan bod maar we willen ook juist op zoek gaan in de Bijbel, om samen te ontdekken wat de Heere ons erover vertelt, welke weg Hij wijst en wat dat voor ons betekent.

Na een pauze (uiteraard met iets te drinken en iets lekkers te eten en waarin genoeg tijd is om bij te praten met elkaar) doen we vaak nog een spel, quiz of iets anders ontspannends. Aan het eind van de avond zingen we nog wat en eindigen we met gebed. Rond 21.30 uur zijn de avonden weer afgelopen.

We overleggen per app nog even wat jullie willen doen en in de mail aan ouders over tijden etc.

De volgende avonden die gepland staan zijn op:  vrijdag 3 november, vrijdag 24 november en vrijdag 15 december.

We hopen jullie dit jaar weer trouw te ontmoeten!

Het is fijn als er nieuwe leden komen, dit mogen ook vrienden/vriendinnen van jullie zijn - van harte welkom!

Als jullie dit lezen hebben we er inmiddels 2 verenigings avonden op zitten!  Onze eeerste avond had een sportieve invulling. Na het beginnen in de Bron zijn we per fiets/ of met de auto naar de bowlingbaan in Houten gereden,waar we onze energie kwijt konden in een fijn uurtje bowlen met elkaar! Het was goed om te zien dat we naast onze "oudere jongeren" nieuwe leden konden verwelkomen nl : Marinde, Aafke, Josje, Matthijs, Marièlle en Nellyanne. Vanaf deze plaats nogmaals welkom. We hopen dat jullie een goede en leerzame tijd op de 12 + mogen hebben!
Op de 2e verenigins avond hebben we een begin gemaakt met het onderwerp 'Getuigen, Christen zijn in een Godloze wereld"
Met elkaar hebben we proberen stil te staan bij wat het inhoud om het zout de aarde, en een licht in de wereld te zijn.
Zout geeft smaak, en licht straalt in het donker. Als zout geen smaak meer heeft, en licht niet straalt zouden het licht en het zout volkomen nutteloos zijn.  Ieder koninkrijk heeft eigen regels. Jezus laat in dit hoofdstuk zien dat het Koninkrijk de hemelen totaal anders is dan een aards koninkrijk. Daarom zijn de onderdanen van dat koninkrijk ook totaal anders. Zij moeten het verschil maken in deze wereld! Zout in je eten en licht in een donkere kamer, dat ontgaat je niet. Zo hebben christenen ook een sterke invloed op de wereld om hen heen, door de manier waarop ze zich gedragen . Zo'n christen leven kan niet verborgen blijven, zoals een lichtende stad op een berg ook niet verborgen kan zijn. Jezus wijst jou daarin de weg. Hij preekt een radicale boodschap en offerde Zijn leven op voor mensen die zelf niet naar Hem vragen. Dat kostte Hem alles. Door Zijn offer is het mogelijk om een onderdaan te worden van het Koninkrijk der hemelen. Een toekomst war je naar uit mag zien als je de Heere kent en waar op deze wereld de eerste tekenen al zichtbaar zijn in de mensen die Hem volgen!
Na de inleiding en wat versnaperingen hebben we de avond in groepjes gevuld met verschillende spellen, o.a Jenga, kakkerlakken en darten.
De volgende datum die gepland staat is 3 november. We zien uit naar jullie komst!
Een hartelijke groet

 

Groeten, Adriana en André

De volgende data zijn voor 2017 gepland:

vrijdagavond 14 oktober

vrijdagavond  3 november

vrijdagavond 24 november

vrijdagavond 15 december

 

Naast deze "gewone" avonden, doen we ook wel eens wat anders.  Denk aan bowlen, strandwandelen in Scheveningen of wie weet iets anders waar jullie zin in hebben.

En… als afsluiting van het seizoen kan er misschien wel weer een kamp geregeld worden…?

 

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en trouw de clubavonden zullen bezoeken! Wij hopen op en bidden voor gezegende en gezellige clubavonden met elkaar.

 

Hartelijke groeten,

Adriana

André van den Berg, tel. 030 6340055         Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

Voor alle data geldt : Deo Volente