Home  »  Gemeenteleven  »  Jeugdvereniging 16+
Jeugdvereniging 16+

Welkom bij de 16+jeugdvereniging van de HHK te Houten.

In de periode dat er geen j.v. avonden gepland stonden werden wij op vrijdag 28 september opgeschrikt door het plotselinge sterven van Henry de Jong. Dat Henry niet meer op de j.v. avonden zal zijn is eigenlijk nog steeds niet voor te stellen, komend seizoen zal dat worden ervaren. De kwetsbaarheid van ons leven is in het plotselinge sterven van Henry  zo duidelijk zichtbaar, hoe jong of hoe oud wij ook zijn. De Bijbel leert ons dat er één ding nodig is in ons leven, dat wil zeggen één ding is echt het allerbelangrijkste. Één ding maar en dat is vrede met God, God leren kennen als jouw God en Zaligmaker. 
Vraag God om Hem te leren kennen en steeds meer te leren kennen. Het wonderlijke van God is dat wanneer je Hem mag kennen en meer mag kennen, God alleen maar groter zal worden en onze gedachten zo heel klein zijn. Wanneer je bijvoorbeeld wiskunde moet leren dan leer je steeds meer van wiskunde en wordt het deel van wiskunde dat je nog niet kent steeds wat kleiner. In het begin is wiskunde erg ingewikkeld maar hoe meer je er van leert hoe logischer het wordt. Wanneer je God mag kennen en steeds meer van Hem mag kennen zul je merken dat het deel van God wat je nog niet kent steeds groter wordt, hierin kun je iets zien van de onbevattelijke grootheid van God maar ook van Zijn goedheid. Zoek daarom die Heere en leef!
Komend j.v. seizoen willen wij hier met elkaar over nadenken, mede naar aanleiding van alles wat er in korte tijd binnen onze gemeente is gebeurd.
Alle jongeren vanaf 16 jaar zijn van harte welkom, de avonden beginnen om 19.45 uur met koffie/thee/fris en duren tot rond 22.00 uur.
De volgende data kun je alvast in je agenda zetten: vrijdag 9 en 30 november.

Met hartelijke groet,

W. van Roekel en E.J. van Ettekoven

Voor alle data geldt: Deo Volente